poklička 1 - 3
Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Vepřové medailonky s restovaným chřestem

Chřestová omáčka se báječně hodí ke křupavému masu. Tak proč jí nezkusit s vepřovými medailonky?
Hlavní ingredience:
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • bílý chřest 200 g
  • zelený chřest 200 g
  • olivový olej 30 g
  • sůl
  • citrón 1 ks
  • pomeranč 2 ks
  • holandská omáčka 200 g
  • vepřová panenka 400 g
  • brambory 400 g
  • grilovaní koření

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 15 min Vaření: 45 min Celkem: 60 min
  1. Oloupaný chřest zvolna orestujeme na oleji a ochutíme solí a citronovou šťávou. Dílky jednoho pomeranče lehce prohřejeme ve šťávě z druhého pomeranče a přidáme do připravené základní holandské omáčky (jenom tolik, aby omáčka příliš nezřídla!).

  2. Maso nakrájíme na medailonky, ochutíme grilovacím kořením a opečeme na oleji. Při podávání doplníme medailonky směsí bílého a zeleného chřestu a přelijeme holandskou omáčkou s pomerančem. Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář