Kořenění: 0
Vhodné pro:
Metoda přípravy:

Zapékaná pohanka s bazalkou

Pohanka bývá v české kuchyni zbytečně opomíjená. Je zdravá a zapečená od Kristýny Kalinové také dobrá.
Zdroj: nova.cz

Seznam ingrediencí Pro 4 osoby

  • pohanka lámanka 150 g
  • mrkev 1 ks
  • cuketa 1 ks
  • paprika 1 ks
  • cibule 1 ks
  • rajče 1 ks
  • olivový olej 1 lžíce
  • červená čočka 2 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • bazakla
  • sůl
  • pepř
  • sojová smetana 100 ml
  • vejce 1 ks
  • strouhaný parmezán 2 lžíce

Příprava

Obtížnost:
Příprava: 10 min Vaření: 35 min Celkem: 45 min
  1. Pohanku zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme bobtnat. Mezitím si nakrájíme zeleninu na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibulku. Pak přidáme zeleninu a červenou čočku a orestujeme ji. Česnek podrtíme, bazalku natrháme a oboje přidáme do nabobtnané pohanky. Pohanku pak promícháme s orestovanou zeleninou.

  2. Zapékací mísu vytřeme olejem a pohanku se zeleninou do ní urovnáme. Vejce rozšleháme se sojovou smetanou a přelijeme na pohanku. Povch trochu propícháme, aby se smetana vsákla dovnitř, posypeme parmezánem a dáme zapéct do trouby dozlatova.

Hodnocení:
Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář