Novinky

Rady a tipy na nejlepší sendviče

Přinášíme vám rady a tipy na skvělé sendviče pro děti do školy i na odpolední svačinku.

Jídlem proti RAKOVINĚ

Známe potraviny, které snižují riziko rakovinných nádorů.

Etiketa v restauraci

Pravidla slušného chování by se měli na veřejnosti dodržovat. To, že muži vstupují do restaurace jako první vím. Ale víme také proč?

Etiketa u stolu: Zásady, které si snadno zapamatujete

Zajímá vás, kde jsme přišli ke svým stolovacím szvykům? Z jaké strany se obsluhuje a na co má mířit špička nože na maso? Čtěte a dozvíte se to!

Kuře z pekáče: 10 báječných receptů

Kdo by si občas nedal pečené kuře? Poradíme vám, jak ho přivést k dokonalosti!

Vše o sýrech: Jak je jíst a nepřibrat

Sýru jsou oblíbenou součástí jídelníčku mnohých z nás. Jaké sýry jsou pro naší štíhlou linii nejlepší a nejzdravější?

JAK SPRÁVNĚ naložit křidýlka

Naložte si křidýlka tak, že na ně nikdy nezapomenete...

Na co si v restauracích nezvykat: Minestrone

Uvařit minestrone není žádná věda ani pro začínající kuchaře. Proč tedy restauratérům činí takový problém dodržet základní postup přípravy toho pokrmu a servírovat ho se správnými ingrediencemi?

Letní zásoby, které v zimě přijdou vhod!

Nasbírali jste v létě houby a zamrazili lesní plody? Je čas je vytáhnout ze spíží a mrazáků!

Vše o bramborách: Typy brambor a zajímavé recepty

Jednoduché tipy na to, jak nejlépe vybrat brambory právě pro váš pokrm. A také rady, jak brambory skladovat.

Magdalena Dobromila Rettigová inspiruje i dnes!

Najděte inspiraci u stále ještě nepřekonané první dámy českého kuchařského umění!

Oblíbené menu Miloše Zemana: Jídla chudých - to je jeho!

Miloš Zeman má rád dary přírody a země. Proto má nejraději brambory na loupačku a zapíjí je domácím mlékem!

VELKÝ REDAKČNÍ TEST polévek z pytlíku

Který vývar z pytlíku je nejlepší? Našli jsme ho!

RECEPTY na nejlepší vepřové pečínky!

Hovězí steaky kvalitní vepřové maso jen tak nezastíní! Přesvědčte se s námi! Vepřové pečínky jsou neodolatelné! Máme pro vás nejlepší recepty!

Jídla, která se u stolu nemusíte bát vzít do ruky

Jsou jídla, u kterých je přímo doporučeno, aby se jedly rovnou rukama. Která to jsou a recepty na ně, odhalte společně s námi v článku.

Jak správně naložit hermelín. Rady a triky

Kdo by v našich končinách nemiloval nakládaný hermelín, ve kterém se mísí chutě zralého sýra s kořením a cibulí.

Jak uchovávat cukroví a salát po Vánocích

Deset tipů jak naložit s potravinami, které se vám během štědrého de a večera nepodaří sníst.

Jídla z jednoho hrnce: Rychlá, snadná i levná!

Nechce se vám celý den vyvářet, obsluhovat na kmenech dvě pánve, hrnec a ještě hlídat troubu? Udělejte si jídlo, které můžete celé uvařit v jednou hrnci a najednou.

Nečekejte na jaro, bylinky si vypěstujte už teď!

Je sice únor, ale pěstování si žádá důkladnou přípravu. Tak nic nepodceňte a začněte se schraňováním pěstitelské výbavy.