Novinky

Jednohubky s avokádovou pomazánkou

Co ve sváteční den nebo na silvestrovský stůl připravit pro své hosty? Zkuste jednohubky s nevšední avokádovou pomazánkou.

Vinná klobása: Hvězda vánoční tabule

Vinná klobása, jedna z nehasnoucích hvězd mezi vánočními jídly!

Nejlepší velikonoční NÁDIVKY

Velikonoce se kvapem blíží a nádivka na vašem stole nesmí chybět! Posbírali jsme pro vás nejlepší recepty z různých koutů Čech. Kopřivy snadno nahradíte třeba petrželí...

Gratinované brambory s kuřecím masem

Pokud hledáte něco levného, ale chutného k večeři či rychlému obědu, vyzkoušejte nevšední smetanové brambory s kuřecím masem.

Štědrovečerní večeře trochu jinak

Někomu prostě kapr nechutná ať se přemáhá jak chce. Ryb existuje spousta, poradíme vám, čím můžete kapra nahradit.

Vyzrajte nad bramborami ve vánočním salátu

Vánoční bramborový salát je chloubou každé hospodyně, nepodceňte proto výběr brambor!

Kávové kandované hrudky

Co letos na vánoční stůl vedle vanilkových rohlíčků i oblíbených perníčků naservírovat něco nového? Zkuste nevšední cukroví v mámivé kombinaci kávy, čokolády a kandovaného ovoce.

Pečená krkovice s bešamelovou omáčkou

Zkuste oblíbenou vepřovou krkovičku netradičně se sýrovou bešamelovou omáčkou.

KOKOSOVÉ VÁNOCE: 10 tipů na skvělé recepty

Když se nám letos nepoštěstí a nenapadne o Vánocích sníh, můžeme ho nahradit stejně bílým kokosem alespoň na našich talířcích.

JAK SPRÁVNĚ pracovat s těstem na pečení

Základ dobrého cukroví je těsto! Jen s kvalitním těstem se vaše cukroví nerozpadne hned po upečení nebo naopak nebude příliš tvrdé.

Kuře Hawai se zeleninovým salátem

Pečené kuře je klasika, co ho vyzkoušet v nevšedním podání s exotický ovocem?

Vepřové kapsy s okurkovým salátem

Pro milovníky vepřového masa je tenhle recept zaručeně to pravé.

Tři polévky, které léčí

Je podzim a na každém rohu nás může přepadnout nepříjemné nachlazení. Prevenci a léčení však nemusíte hledat pouze mezi bylinkami.

Řízečky v ořechovém kabátku s dušenou mrkví

Řízky tak trochu jinak. Ořechový kabátek jim dodá úplně novou dimenzi.

Svatomartinské hody

Podzim už pomalu přebírá své žezlo a s ním přicházejí nejen chladnější dny, ale také významné gastronomické svátky. K nim neodmyslitelně patří svatomartinské menu. To se v našich krajích těší čím dál větší oblibě a lidé se pomalu vracejí k hostině s husou, lokšemi a zelím. Neodmyslitelně také k těmto svátkům patří svatomartinské víno, tedy první mladé víno z letošní sklizně.

Pečená husa s kedlubnovým zelím

Husa s červeným nebo bílým zelím, to je klasika. Zkuste kedlubnové!

Pečené kuře s banány ve slanině

Pokud máte rádi pečené kuře, zkuste si ho ozvláštnit trochou exotiky!

Vepřové měšečky s dýní

Je dýňová sezóna, a protože je dýně v kuchyni velice oblíbená, rozhodli jsme se ji i my použít v našem receptu.

Okořeňte si nadcházející podzim zajímavou zeleninou!

Léto se pomalu chýlí ke konci. Stále však existují rostliny, jejichž pěstováním i v tomto období potěšíme zrak a také chuťové buňky. Stačí k tomu opravdu málo – pečlivě zvolený květináč, kvalitní substrát a několik dobrých rad. Křupavý salát či exotickou šruchu pak zvládnou vypěstovat i úplní zahrádkáři začátečníci.

Vepřová pečeně na zázvoru a pivu s květákovo-bramborovým pyré

Zázvor má skvělou vlastnost, v podzimním sychravém počasí vás pěkně zahřeje. Zkuste ho v této zajímavé kombinaci!