Novinky

Vaříme, co dům dal: Brambory 1. DÍL

Brambory mají několik nesporných výhod, těmi hlavními jsou nízká cena, jejich dlouhá trvanlivost a hlavně snadná příprava.

Zelený čaj pomáhá s bojem proti rakovině!

Trápí vás nebo někoho z vašich blízkých Alzheimer nebo chcete předcházet rakovině či stařecké demenci? Začněte louhovat zelený čaj!

Máte doma staré pečivo? Nevyhazujte ho!

Chléb, rohlíky nebo housky nemusíte hned potom, co ztvrdnou vyhazovat do koše. Existuje mnoho způsobů, jak je v kuchyni využít a pochutnat si na nich!

Bolí vás často hlava? Viníky jsou špatné potraviny!

Proti nepříjemným bolestem hlavy můžete začít bojovat už dnes! Třeba výběrem jídla a pití!

Kari koření: Prevence proti RAKOVINĚ! 10 receptů

Začnete s tímto zázračným orientálním kořením už zítra! Receptů je hodně a jeho účinky k nezaplacení!

Vyznáte se v sóje? Základy, které musíte znát!

Základy, které byste o sóje měli vědět

Jak správně na domácí nudle

Na domácí nudle to chce hodně trénovat nejen svaly na rukou, ale i správné a přesné postupy. Úsilí se ale vyplatí!

Tři bílé jedy: Cukr, sůl a mouka!

Používáme je všichni, do české kuchyni tyto suroviny prostě patří. Dá se jim vůbec vyhnout?

Mějte se na pozoru, díky těmto potravinám nezhubnete!

Řeč je o grepu, ananasu i celeru! Na co si v jejich případě dávat pozor?

Nedělní klasika: Vše, co potřebujete vědět o vývaru!

Neděle je ideálním dnem, kdy se můžete pustit do poctivého vývaru. Poradíme vám, jak na to!

Vitamínová abeceda: Kde je hledat a k čemu slouží

Zájímá vás něco o základních vitamínech a chcete vědět, kde je hledat? Tak jste na správném místě!

Med zpomaluje stárnutí!

Zakomponujte do svého jídelníčku med. O mnoho let později to oceníte!

RECEPTY na tři nejoblíbenější české omáčky

Vydejte se s námi na malý exkurz mezi tři české nejlepší omáčky a rovnou si je díky našim receptům i uvařte.

Hořčice a barviva: Nemusíte se jich bát!

Jaká barviva najdeme v hořčicích a jsou zdraví škodlivá?

TEST HOŘČIC: Nenechte se zmást obalem

Češi spotřebují nejvíce plnotučných hořčic v Evropě. Zjistili jsme, která je na našem trhu nejlepší!

KOBLIHY: Zvládnete je levou zadní!

Čerstvá kobliha, poprášená cukrem a zapíjená černým ranním čajem, je ideální snídaní. A nemusíte si pro ní běhat do pekárny, protože nejlepší koblihy jsou přeci ty domácí!

Nebojte se thajské kuchyně, zvládnete ji i vy!

Thajská kuchyně zavání orientem a dokonce tak i chutná, to ale neznamená, že si ji u nás nemůžeme uvařit v teple domova. Je to dokonce jednodušší než péct bábovku.

JAK SPRÁVNĚ připravovat bílé zelí + RECEPTY

Magdalena Dobromila Rettigová o zelí s trochou nadsázky prohlásila: Bůh věděl, že jsme dobří, a tak nám na zem seslal zelí. A mnohé to jistě spasilo.

Knedlo vepřo zelo: V hospodě až za 200, doma za 50 Kč!

Zjistili jsme, o kolik je tato pochoutka doma levnější!

Káva a cvičení: Konec bolesti

Káva pomáhá odstraňovat bolest, hlavně tu vycházející z namožených svalů.